Det här med facebook

Alltså jag har funderat på det här med facebook.. Nästan alla använder det och dom som inte gör det har ingen koll på någonting? Eller är dom bara befriade från den här pressen att alltid ta skit snygga bilder för att få många likes och ju mer bröst eller hud du visar desto fler kommentarer och 'likes' får man. Och det här med att om man inte gilla bilden på en fattig och mager unge i Afrika är man känslokall och hjärtlös... Jag menar allvarligt? Jag tror inte detta barn få hjälp för att du gillar en bild på honom eller henne. Skicka in ett bidrag med pengar eller lämna in kläder, skaffa ett fadder barn! Eller skit i det! Tänk om alla ni som sitter där framför facebook och gillar bilden och känner 'gud vad skönt dagens goda gärning' istället skicka in lite pengar eller något vad mycket bättre allt skulle bli. Eller dessa bilder med cancer, skicka in ett bidrag till bröstcancerfonden eller barncancerfonden för att föra forskningen framåt. 
 
Och det här med status inläggen, man måste få många likes och kommentarer annars tar man bort inläggen för att det är "pinsamt" om ingen säger något.. Nähe so what? Stå upp för det du har skrivit istället eller skit i att skriva överhuvudtaget! Och alla dessa fjortisar som lägger upp "gilla så skriver jag hur snygg du är i chatten från skala 1-10" och så är det någon stackars kille som få en etta.. förnedrad för hela skolgången framöver! Stackaren kommer ju aldrig mer kunna kolla på denna tjejen utan att bli helt nervös och ledsen.. 
Eller 14-åringar som skriver "SKÅL!!" skålar saft? Ni ska då iaf inte skåla alkohol.. Det visar att om man dricker alkohol när man är ung tar kroppen mer stryk än om man dricker när man är vuxen och allt har växt klart. Och inte nog med det tänk på er lever! Den tar hur mycket stryk som helst. Men det är sånt inga ungdomar tänker på, dom vill bara trotsa sina föräldrar och visa att dom är på väg in i vuxen världen. Bitch please... 
 
Det finns ju det här med att man ställer en fråga på sin 'wall' alltså facebook sida och så får man massa gillningar men inget svar?! vad betyder det? betyder det JA eller betyder det HAHA FAN VA ROLIGT ATT DU ÄR SÅ IRONISK. Man fattar liksom ingenting. I dagens samhälle måste man vara tankeläsare, det gäller inte bara på facebook utan också i verkligheten, att kunna tolka blicka och sånt, om någon kollar snett med konstig min på dina kläder, då min vän då är dom inte fina.. Men kan inte folk hålla det för sig själva.. Eller när man är på stan med en kompis letar upp den FULASTE tröjan man kan hitta prova den och ens kompis säger 'ÅHH VAD FIN DEN ÄR, DEN MÅSTE DU BARA KÖPA, PASSA DIG PERFEKT!' kollar man sedan på hennes ansiktsuttryck säger det något HELT annat.. kan man inte bara vara ärlig säga vad man tycker eller hålla KÄFTEN! 

okej detta blev ett långt inlägg om hur jag hatar vissa saker på facebook. men det är klart att facebook har sina fördelar också.. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0